Vlekverwijderaar Terre de Sommieres

4.99

Terre de Sommières, een klei met extra fijne structuur. Het is een simpele, traditionele ontvlekker met verbazingwekkend sterke absorberende krachten. Het kan gebruikt worden om te ontvlekken, te absorberen, te neutraliseren, en om de handen mee te wassen.

Slechts 1 resterend op voorraad

Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
Vergelijk

Beschrijving

Ontvlekkend: Het is droog te gebruiken en helpt vetvlekken (olie, boter, make-up, etc.) te verwijderen van fragiele oppervlaktes zoals textiel, zijde, stof van meubels, tapijten, koper, marmer, houten meubels, vloeren (tegels, steen, parket, beton)…

Absorberend en Neutraliserend: Het kan  gebruikt worden voor het absorberen en neutraliseren van urinevlekken op tapijten, matrassen of kussens. Voor het absorberen van wijnvlekken uit textiel.

Te gebruiken als schoonmaakmiddel voor je handen: Denk aan vette handen van bijvoorbeeld mecaniciens en automonteurs

De Terre de Sommières werd ontdekt aan het begin van de XIXste eeuw in het dorp Sommières, dichtbij Montpellier. Tegenwoordig wordt het in Marokko verzameld, waar het gekend is onder de naam Zeep van Fez. 

Basis gebruiksaanwijzing: bestrooi royaal het te behandelen oppervlak zonder te wrijven. Laat enkele uren inwerken, (2-3 uur minimum)  wat langer als de vlek oud is. Vervolgens  even wrijven, deppen en daarna blazen of stofzuigen om het poeder te verwijderen.

Voor vloeistoffen: Na het bestrooien en wachten tot het poeder helemaal droog is. Daarna borstelt u het kledingstuk of de stof. Dit werkt erg goed voor: vetvlekken op laarzen van leer, chocolade, make-up op een leren tas, vlekken op kledij (wijn, zoete drank…), urinevlekken. etc

Olievlekken op parket: Verwijder eerst het overtollige vet  (Bijvoorbeeld met keukenrol). Bestrooi vervolgens de Terre de Sommières royaal op de vlek, zonder te wrijven, en laat 2 tot 3 uur minimaal inwerken. Wrijf vervolgens zacht over het poeder wanneer het doordrenkt is met de vlek. Vervolgens blazen of stofzuigen om het poeder te verwijderen. Als de vlek blijft herhaalt u dit proces nog een keer.

Schoensmeervlek op geoliede meubels/parket: Neem een schone ,zachte doek, doe hierop een klein beetje terpentine en Terre de Sommières. Druk vervolgens licht op de smeervlek op uw meubels/parket. Laat minimaal  een halve dag inwerken.

Kaarsenvet:  Na het verwijderen van het grootste deel van het kaarsenvet (Bijvoorbeeld m.b.v. een strijkijzer en keukenpapier) bestrooit u de rest met Terre de Sommières. Wacht een nacht, boen de losgekomen overblijfselen de volgende dag en blaas schoon.

Voor oude vlekken: Als de vlek oud is moet u ze verwarmen met een haardroger of een heet strijkijzer, voor u bestrooit met Terre de Sommières. Hoe ouder de vlek, hoe vaker u dit proces moet herhalen.

Olie-, of vetvlekken op graniet of marmer of vlekken van olieverf: Bestrooi de vetvlek eerst met Terre de Sommières. Laat minimaal een halve dag inwerken. Haal het poeder weg met behulp van een stofzuiger of een borstel. Als de vlek hardnekkig is, is het mogelijk vervolgens een pasta te maken door de Terre de Sommières te mengen met terpentine. Combineer beide ingrediënten zo dat het mengsel pasta-achtig is en de poriën van de steen kan doordringen. Breng de pasta aan met behulp van een spatel en laat 12 tot 24 uur inwerken.

Voor vette vieze handen:  Voeg water toe aan de Terre de Sommières tot u een pasta krijgt, en wrijf dan beide handen.

Voorzorgsmaatregelen :

  • Buiten bereik van kinderen houden
  • Probeer vooraf een niet zichtbaar deel van het oppervlak te ontvlekken
  • Droog bewaren

Extra informatie

Inhoud

400 gram per bus

Eigenschappen

Natuurlijk klei: 100% smectisch klei zonder behandeling
Grote ontvlekkende kracht
Absorbeert 80% van zijn gewicht aan water
Niet brandbaar
PH rond 8,5
Niet giftig voor de natuur

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlekverwijderaar Terre de Sommieres” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *