Menstruatiecup

14.99

De Fair Squared menstruatiecup is zacht en volledig gemaakt van FSC-gekeurd Fair Trade natuurrubber.

  • Vrij van plastic, Silicone, BPA, PVC, Phtalate & bleekmiddel
Wissen
Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
Vergelijk

Beschrijving

Wat is de menstruatiecup?
Deze cup neemt het menstruatiebloed niet op, maar verzamelt het. Het is letterlijk een cup die het bloed opvangt. Hij kan drie keer de hoeveelheid bloed opvangen als een normale tampon, dus hij geeft lange bescherming zodat je hem niet zo vaak te wisselen. De cup kan gedurende de volledige ongesteldheid worden gebruikt, ongeacht of je hevig of licht menstrueert.
De menstruatiecup is herbruikbaar. Als hij eenmaal vol is, haal je de cup uit je lichaam en kiep je de inhoud in het toilet. Met wat water spoel je hem eenvoudig om en plaats je hem weer terug.
Handleiding:
  1. Voor het eerste gebruik en aan het einde van het maandelijkse gebruik, moet de menstruatie cup worden gesteriliseerd. Je kookt dan wat water in een pannetje en laat de cup daar een paar minuten in liggen.
  2. Om in te brengen moet de cup worden gevouwen. Hiertoe wordt de bovenrand ingedrukt zodat hij een beetje dubbel klapt. Je fixeert hem tussen de vingers en plaatst hem niet te diep. Je hoort hem niet te voelen. Eenmaal in het lichaam ontvouwt de cup zich zodat een licht vacuüm wordt gecreëerd. Zo blijft de cup prettig zitten, glijdt hij niet weg en vangt hij al het bloed op.
  3. Na maximaal 12 uur moet de cup weer verwijderd worden. Trek voorzichtig aan de steel totdat je zachtjes in de bodem van de beker kan knijpen. Daardoor wordt het vacuüm opgeheven en komt de cup vrij. Je kan hem nu uitbrengen, legen, omspoelen en indien gewenst opnieuw inbrengen.
  4. Als de menstruatie erop zit, steriliseer je de cup weer opnieuw.
Goed om te weten
  • Het uitvouwen van een extra soepele cup kan wat lastiger zijn. Let daar goed op zodat het vacuüm goed bereikt wordt.
  • Voor vrouwen met hele sterke bekkenbodemspieren is deze soepele cup minder geschikt omdat de spieren eerder een deuk in maken waardoor lekkage kan ontstaan

Extra informatie

Maat S

Afmeting 38 * 61 mm
Inhoud 8 ml

Maat M

Afmeting 41 * 66.5 mm
Inhoud 13 ml

Maat L

Afmeting 44 * 69.5 mm
Inhoud 16 ml

Maat XL

Afmetingen 47 * 72 mm
Inhoud 20 ml

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Menstruatiecup” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *