Jan & Wout van Kartent.com:

“KarTent ontstond enigszins toevallig tijdens een interesseborrel van de ‘CleanTech Challenge’, een vak met hieraan verbonden een pitchcompetitie. Jan was bezig met zijn afstudeerproject, waarin hij volop onderzoek deed naar karton. ‘Wist je dat je zoveel verschillende soorten karton hebt?! Vocht hoeft helemaal geen probleem te zijn!’ 

In het voorjaar van 2015 ontstond het idee om iets te doen aan de vervuilende plastic tenten na een festival achtergelaten worden. Geïnspireerd door een afstudeerproject voor Rijkswaterstaat, werd een kartonnen strandhuis een kartonnen festivaltent.  De KarTent was geboren. Een volledig recyclebare tweepersoons slaaptent. De KarTent werd voor de bezoekers opgebouwd en na het festival in samenwerking met Suez gerecycled. Na enkele jaren op deze manier de festivalmarkt veroverd te hebben begon het toch te knagen, zulk stevig karton na eenmalig gebruik recyclen, daar moet toch meer mee kunnen? Na een zoektocht van een half jaar werd eindelijk de juiste machine gevonden: een CNC machine. Eindelijk waren we zelf in staat de gebruikte KarTenten op een duurzame manier om te vormen tot nieuwe circulaire producten. In de zomer van 2019 was het circulaire resultaat op vele festivals en andere evenementen te zien: de volledig circulaire KarBin. Gemaakt van gebruikte KarTenten zorgden deze KarBins voor afvalscheiding op festivals. 

In november 2019 is KarTent nog een stapje verder gegaan: een duurzame webshop met 100% circulaire producten, allemaal gemaakt van oude KarTenten. Van kartonnen lampen en meubilair tot kartonnen speelgoed voor kinderen. Niets is te gek!