Eco-schuursponsjes

1.95

Deze plastic-vrije schuursponsjes zijn 100 % natuurlijk, volledig biologisch afbreekbaar en komen gewoon uit Europa. Ze worden verkocht als baaltjes en worden Zero Waste verpakt. Je haalt gemiddeld 3 schuurbolletjes uit 1 baaltje. Deze gaan lang mee, stinken niet, maken goed schoon. De Eco-schuursponsjes zijn gemaakt van een Mediterraanse grassoort en worden al eeuwen gebruikt in het zuiden van Europa. Perfect om de aangekoekte pannetjes mee schoon te maken, de wastafel of de kraan etc. Samen met Natrium Bicarbonaat is het helemaal een super schoonmaakteam! Schoonmaken zonder microbeads. Na gebruik kan het schuursponsje gewoon bij het GFT-afval.

Slechts 1 resterend op voorraad

Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
Vergelijk

Beschrijving

De grondstof voor dit plastic-vrije schuursponsje is Stipa Tenacissima. Dit stevige gras komt van nature voor in Zuid-Europa en heeft geen bestrijdingsmiddelen nodig. Het wordt handgeplukt met respect voor het ecosysteem. De wortels blijven daarbij gewoon zitten en de plant groeit rustig verder. Vervolgens worden de geplukte sprieten in water gewassen, gedroogd en gebleekt in de zon. Later worden ze verwerkt tot baaltjes.
De sponsjes worden over land vervoerd, daar komt geen vrachtschip aan te pas. Geen gesleep met vervuilende grondstoffen en er wordt geen gebruik gemaakt van chemicaliën tijdens het productieproces. Het familiebedrijf die deze traditionele schuursponsjes produceren, draagt dan ook het ISO 14001 milieukeurmerk.

Extra informatie

Het gebruik

• Trek een flinke pluk uit het baaltje

• Trek de vezels een beetje uit elkaar zodat ze alle kanten op staan

• Draai er een stevig bolletje van zoals een (vegan)gehaktbal. (knijp er af en toe flink in onder het draaien!)

• Spoel het bolletje even goed onder de kraan

• Knijp het bolletje uit en klaar is je Eco-schuursponsje!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Eco-schuursponsjes” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *