Hieronder volgt een gedeelte van het blog van Enjoy La Vida. Het hele blog vind je HIER!

Zoals je misschien al weet, zijn deze schuursponsjes niet nieuw. Hun oorsprong ligt in een ver verleden. Een oude traditie die bijna verdwenen is, maar nog niet helemaal gelukkig. : )  Afgelopen jaar besloot ik op zoek te gaan naar deze oorsprong, naar het gebied waar de Eco-schuursponsjes vandaan komen. Het is een verhaal van traditie en hoop geworden. Een grondstof zonder bestrijdingsmiddelen groeit van nature in overvloed tot aan de horizon. Geen vervuiling, geen bestrijdingsmiddelen, geen microbeads … hoe mooi is dat?

Ik ben aangekomen in het hart van Esparto-land. Hier begint mijn zoektocht naar Esparto. De plant die al zóoo oud is ! Die hier al duizenden jaren groeit. Waar sporen zijn gevonden van het gebruik van deze plant van meer dan 2000 jaar oud. 

Maar welke plant is het nu precies? Er zijn veel planten die er op lijken. Als ik het vraag aan de mensen in het dorp wijzen ze omhoog. -“Daar groeit het …” , zeggen ze, ” … in de bergen.”
Ze vertellen dat je het kunt herkennen aan de stevige sprieten die je niet kunt breken. En de sprieten die prikken in je hand als je de topjes aanraakt.  (voor het hele blog klik HIER)

Esparto – een geschenk van de Natuur – Dit is de grondstof die van nature in overvloed groeit . De grondstof voor één van de meest eco-vriendelijke schuursponsjes van ónze tijd.

Eco-schuursponsjes – Schuren zonder Microbeads !


Gebruik …

Stoere gebruikers kunnen het hele baaltje in zijn geheel als schuurspons gebruiken, maar een meer economische manier is deze:

​Trek voorzichtig een flinke pluk uit het baaltje. Trek de vezels uit elkaar zodat er volume ontstaat. Draai er dan een bolletje van zoals een (vegan) gehaktbal en knijp er af en toe stevig in onder het draaien. Zo maak je er een stevig eco-schuursponsje van. Spoel het bolletje even goed onder de kraan, knijp het uit en klaar is je eco-schuursponsje. Dit schuursponsje kun je meerdere keren gebruiken. Je haalt gemiddeld 3 bolletjes uit 1 baaltje.

 Heb je er genoeg van ? Dan gooi je het ‘hop’ in het bos … of in de GFT-bak natuurlijk !


Dit verkopen wij van Eco-schuursponsjes: